Warning: Creating default object from empty value in /www/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29 EditieNL - Calisthenics onwijs populair - Nederlandse Calisthenicsbond
Nieuws

EditieNL – Calisthenics onwijs populair

By augustus 29, 2019 No Comments
EditieNL - Hangen aan de stangen

EditieNL – Calisthenics onwijs populair

Tweevoudig wereldkampioen Melanie Driessen (2016, 2019) laat verslaggeefster Annemarie Landman van EditieNL ervaren wat Calisthenics is. Tijdens het lesje Calisthenics werden  verscheidene basis oefeningen uitgevoerd zoals de pushup, Australian pullup-up. We beginnen bij de basis en naar gelang niveau kun je het steeds wat moeilijker maken aldus Melanie. Annemarie had het nog nooit aan Calisthenics gedaan en ontdekte ze dat ze meer kon dan ze voorheen dacht. Zo deed Annemarie voor het eerst een pull-up met een resistance band. Dat is ook de kracht van deze sport, je ervaart direct wat je kan! Een prachtige ervaring die Annemarie meeneemt en wie weet zullen we haar nog vaker terugzien op een Calisthenics park. Onze complimenten voor haar inzet!
 
De sport groeit enorm
 
Calisthenics wordt in Nederland steeds populairder. Het aantal plekken waar je dit kunt doen is sinds 2017 gegroeid van 80 naar ruim 200. De laagdrempeligheid in combinatie met de toegenomen aandacht voor een gezonde levensstijl dragen bij aan de populariteit van de sport. Iedereen kan de sport beoefenen en het zo uitdagend maken als je zelf wilt. Ook vanuit andere sporten is er steeds meer interesse, omdat d.m.v. Calisthenics je een sterke lichaamsbasis legt dat een belangrijke voorwaarde is om sportief goed te presteren.
 
Opnames op gecertificeerd NLCB park in Spankeren
 
De opnames vonden plaats op het gecertificeerde NLCB park in Spankeren (Van Rensselaerweg 6956, 6956 AV Spankeren). Een prachtige park dat aan de veiligheidseisen voldoet voor Calisthenics en ook speciaal ingericht is voor het houden van (officiële) wedstrijden. Vandaar dat de ontwikkeling van een Calisthenics NEN Norm. Voor deze opkomende Olympische Sport willen we de veiligheid waarborgen, zodat sporters van recreant tot topatleet veilig en verantwoord optimaal kunnen sporten op een park op accommodatie. Zodoende adviseert en geeft de bond een certificering uit.

Meer weten over certificering van een park? Klik hier voor meer informatie!

Sport verantwoord, voorkom blessures!

Omdat Calisthenics nog een jonge sport is, willen we erop wijzen dat ook hiervoor de nodige zorg en aandacht bij komt kijken. Door de enorme populariteit van de sport, schuilt het gevaar dat mensen bij het zien van een oefening het direct na willen doen. Vandaar het advies om bij de basis te beginnen en langzaam op te bouwen, al dan niet onder begeleiding van een goede professional die de basiskennis in huis heeft. Hiervoor zijn wij het sportorgaan voor advies en veiligheid.

Videobeelden van World Cup stage in Veldhoven

De spectaculaire wedstrijd beelden zijn van de 1e World Cup stage in Nederland (Veldhoven) georganiseerd door Royalbarzz @Royalbarzz en gefilmd door Rutger Franke @r.j.visuals. Houd de pagina van Royalbarzz in gaten voor aankomende wedstrijden!
 
Bouwt u mee aan onze Olympische droom?
 
Wij zijn trots op de (sport)ontwikkelingen die gaande zijn. Als bond hebben we de missie om een sportklimaat te ontwikkelen waarin Calisthenics altijd, overal en door iedereen beoefend kan beoefenen, waarbij de veiligheid altijd wordt gewaarborgd. Nederland ontdekt steeds meer deze mooie sport, dat we iedereen willen laten ervaren hoe eenvoudig en leuk sporten kan zijn. Onze visie; Calisthenics een Olympische sport wordt!
 
Geïnteresseerd in deze sport? Neemt contact op!
Als bond zijn we continue op zoek naar mogelijkheden om de sport te stimuleren en de komende jaren verder te ontwikkelen. Vandaar dat we graag kijken naar mogelijkheden en samenwerkingen t.b.v. de sport.

🎥Bekijk de video voor de volledige reportage

Calisthenics populair!

Melanie is wereldkampioen calisthenics. Maar was is dat eigenlijk?

Geplaatst door Editie NL op Donderdag 29 augustus 2019

Bron; RTL4 / EditieNL

Link naar reportage;
https://www.rtlnieuws.nl/editienl/laatste-videos-editienl/video/4828956/hangen-aan-de-stangen

EditieNL Australian PullupEditieNL - Pullup

 

EditieNL - Worlc Cup Stage in Veldhoven

 

 

Leave a Reply