Warning: Creating default object from empty value in /www/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29 ‘s Werelds eerste geneeskundige onderzoek naar Calisthenics - Nederlandse Calisthenicsbond
Nieuws

‘s Werelds eerste geneeskundige onderzoek naar Calisthenics

By september 26, 2019 No Comments
‘s Werelds eerste geneeskundige onderzoek naar Calisthenics

‘s Werelds eerste geneeskundige onderzoek naar Calisthenics

Dat hoor je goed! Ik ben Yaad Mohammad, een Calisthenics atleet en een medisch student. Voor mijn masteronderzoek zal ik het allereerste Calisthenics onderzoek in de wereld uitvoeren vanuit de Erasmus MC met o.a. sportartsen.

Vul ook de enquête in en help de sport!

Link naar enquête:
https://erasmusmcsurvey.erasmusmc.nl/orthopaedieonderzoek/ls/index.php/711877?lang=nl

Uw bijdrage aan het onderzoek is van groot belang, en niet alleen voor Nederland maar ook wereldwijd om meer inzicht te krijgen op deze nog jonge sport. De enquête duurt slechts 10-15 minuten duurt om in te vullen.

Wat gaan we onderzoeken?

We willen inzicht krijgen in het optreden van (mogelijk) blessures bij het beoefenen van Calisthenics. Zodra we een beeld krijgen van wat voor blessures en hoeveel daarvan voorkomen, kunnen we onderzoek doen naar hoe we dit kunnen preventeren en behandelen.

Omdat Calisthenics nog een jonge sport is, is het noodzakelijk dat we de sport in goede banen begeleiden en te allen tijde dit op een veilige en verantwoorde manier beoefend wordt. Dit onderzoek draagt hieraan bij, zodat sporters van beginners tot pro’s, trainers, gyms etc. hierover kennis opdoen. Zodoende dat dit niet alleen het eerste geneeskunde onderzoek is, maar ook een eerste stap ter professionalisering.

Meten = weten(schap)

Hoe gaan we onderzoek uitvoeren?

Omdat er nog geen onderzoek gedaan is over Calisthenics in de geneeskunde, moeten we het simpel houden en een foundation zien neer te zetten. Daarom hebben wij besloten om onderzoek te doen naar de blessure incidentie binnen de Calisthenics populatie in Nederland. Hiervoor zullen we Calisthenics gyms uitnodigen om aan het onderzoek deel te nemen, zodat we middels een enquête onder de leden, sporters inzicht krijgen in (mogelijke) blessures die optreden.

Waarom is dit zo belangrijk?

Met dit eerste onderzoek willen we de basis leggen voor meer onderzoek naar de sport Calisthenics in de toekomst. Daarnaast zullen we ons best doen om het onderzoek te publiceren. Publicatie betekent dat er aandacht vanuit de medische wereld naar Calisthenics zou gaan. Dit is een enorme stap voor de sport Calisthenics.

Bent u een Calisthenics gym owner en geïnteresseerd? 
Neem dan contact op met de Bond om mee te kunnen doen.

Bent u lid van een Calisthenics gym en wilt u ook meedoen? 
Vraag dan aan uw gym of ze meedoen met het onderzoek.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

namens Nederlandse Calisthenicsbond & Yaad Mohammad

Leave a Reply