Nieuws

Opening Calisthenics park op Stad&Esch Lyceum 14 mei

By mei 9, 2019 One Comment
Opening calisthenics park op Stad&Esch Lyceum 14 mei

Opening Calisthenics park op Stad&Esch Lyceum 14 mei

Een prachtige calisthenics park is gerealiseerd op het voortgezet onderwijs Stad&Esch Lyceum in Meppel. Op 14 mei is de officiële opening van het park, waarbij er ook een spectaculaire demonstratie @barmesa_enki en @sotoxine_bmonkey_usc gegeven zal worden.

LO-docenten realiseren calisthenics droom 

Het initiatief voor het realiseren van een calisthenics park is door Jermaine Lubbers en Gregory Lans ontstaan. Hiermee komt een droom uit om een park op hun school te realiseren, omdat het kan bijdragen aan meer beweegmomenten voor leerlingen. Een morele verplichting vanuit hun docentschap om de jeugd meer in beweging te krijgen en plezier te laten beleven aan sport. Calisthenics is hiervoor uitermate geschikt, omdat iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen aan de sport.

Calisthenics als schoolvak

In samenwerking met Stad & Esch Lyceum onder leiding van docenten LO Jermaine Lubbers en Gregory Lans is de bond bezig met het ontwikkelen van een beweeg- en lesprogramma gericht op Calisthenics als schoolvak.

Met het programma leren kinderen alle essentiële basisvormen van bewegen en ervaren hoe eenvoudig sporten kan zijn. Hiermee willen we de jongste generatie op een leuke en natuurlijke manier kennis laten maken met sportief bewegen. Juist in de kinderjaren vind de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats, dat Calisthenics voor een fundamentele basis zorgt waar ze een leven lang profijt van hebben.

Geïnteresseerd naar het realiseren van een park of lesprogramma?

Interesse over hoe je een park kunt realiseren op school of het calisthenics lesprogramma? Neem contact op met Jermaine Lubbers, j.lubbers@calisthenicsbond.nl

Van harte gefeliciteerd met het realiseren van het calisthenics park en daarmee ook het laten ontdekken van de talenten van leerlingen. De jeugd is de toekomst!

14 mei is de opening! Bent u er ook bij?

One Comment

  • Jermaine schreef:

    moet je bij zijn! Twee atleten van top niveau komen demo’s geven. Niemand minder dan Rico Mesa en Sotoxine_usc uit Spanje komen hun kunsten vertonen.

Leave a Reply