Nieuws

2e Gecertificeerd Calisthenics park in Nijmegen

By juni 28, 2019 No Comments
Opening Calisthenics Park Nijmegen

Opening Calisthenics Park Nijmegen; 2e park dat aan specifieke Calisthenics (veiligheids)eisen voldoet

Op 15 Juni is het 2e officiële gecertificeerde Calisthenics Park geopend in Nijmegen!

Calisthenics brengt mensen bij elkaar, daar was deze opening het bewijs van. Atleten vanuit het hele land verzamelde zich om een spectaculaire demonstratie te laten zien en daarna deel te nemen aan de wedstrijden die werden georganiseerd. Wie kan er het langste de handstand, de meest keer opdrukken of het langste planken? Het was één groot spektakel.

Opening park
Na het welkomstwoord van de gemeente werd de de demonstratie verzorgd door initiatiefnemers Michael Woerdman, Yannick Woerdman enselfdiscover_movement Dit park zet de toon als voorbeeld voor de regio om een sportklimaat voor Calisthenics te ontwikkelen als professionele sport en opkomende Olympische sport. Bedankt voor jullie ontzet tot het realiseren van dit prachtige park. Ook alle andere aanwezigen die mede er een fantastische dag van hebben gemaakt bedanken wij.

2e pilot met gemeente Nijmegen ter veiligheidscertificering
Calisthenics is een opkomende Olympische sport, dat vanwege de enorme groei die de sport doormaakt we samen met de initiatiefnemers Michael Woerdman en Yannick Woerdman van Calisthenics Family, gemeente, park leverancier Barmania Pro en atleten gekeken hebben naar een park ontwerp waarbij de veiligheid gewaarborgd blijft. Veel mensen zien alleen rekstokken of doet het denken aan de trimbaan van vroeger, terwijl de sport Calisthenics inmiddels op wereldniveau beoefend wordt en oefeningen gedaan worden die ver boven de lat uitstijgen. Zodoende dat we het park ontwerp vanuit verschillende (technische)eigenschappen hebben onderzocht om de veiligheid, kwaliteit en functionaliteit optimaal af te stemmen, zodat sporters van jong tot oud, recreant tot atleet op een veilige en verantwoorde manier optimaal kunnen sporten op het park. Daarmee is dit het tweede park dat zich aan specifieke Calisthenics richtlijnen houdt en ook als wedstrijd locatie voor officiële wedstrijden erkend is.

Advies
Als bond zijn we bezig met de ontwikkeling van een Calisthenics norm, maar geeft de Nederlandse Calisthenicsbond per heden advies om uiteindelijk toe te werken tot een certificering, omdat een Calisthenics park een lange levensduur heeft en bij oplevering niet (gemakkelijk) meer aangepast kan worden. Vandaar dat wij pilots aangaan met gemeenten ter certificering om vanuit veiligheid een model ontwerp op te stellen dat rekening houdt met o.a. de sportbeleving, functionaliteit en veiligheid.

Wij wensen Michael Woerdman en Yannick Woerdman, initiatiefnemers van dit prachtige Calisthenics Park als alle inwoners in Nijmegen heel veel sportplezier toe!

Bekijk de video om een indruk van het park te krijgen

Oprichting normcommissie Calisthenics
Voor de normcommissie Calisthenics en het maken van afspraken zijn belanghebbende partijen, zoals producenten, sportparkeigenaren, overheden/gemeentes, gebruikersbonden en certificerende partijen van harte welkom. Aanmelden voor de normcommissie kan via onderstaande gegevens.

Meer informatie en aanmelden
Voor informatie over deze vergadering, normcommissie of over het normalisatieproces: Erik Spits, consultant AgroFood & Consument, telefoon 015 2 690 476 of e-mail afc@nen.nl

.

📸 Martin Mol – Instagram @molfotografie

Leave a Reply