Nieuws

Nederlandse Calisthenicsbond certificering. Leg de lat hoog!

By september 28, 2019 No Comments

Veilig en verantwoord sporten

Onbezorgd sporten is voor iedereen prettig en draagt bij aan betere sportieve prestaties. Belangrijke voorwaarden daarvoor zijn dan ook een veilige omgeving. Ook op een Calisthenics park. Aangezien Calisthenics niet alleen een sport is waar gewerkt wordt aan spieren en conditie, maar waarbij ook acrobatische manoeuvres worden uitgehaald, moet daar extra rekening mee gehouden worden. Wij als Nederlandse Calisthenicsbond hebben daarom richtlijnen opgesteld waaraan een Calisthenics park moet voldoen, zodat op een veilige en verantwoorde manier gesport kan worden.

Certificering Calisthenics park

Calisthenics ontwikkelt zich in rap tempo. Het kan tot gevaarlijke situaties leiden indien er toestellen worden gebruikt die hier niet voor ontworpen zijn. Toestellen hebben een lange levensduur, dat de inrichting van het park van groot belang is om een veilige omgeving te creëren bij het sporten. Vandaar dat we de certificering ondersteunen om de veiligheid te waarborgen. Hierdoor is uw park voor langdurig gebruik veilig en optimaal ingericht om te sporten en beschikt u met de certificering over het hoogste niveau van erkenning.

Nederlandse Calisthenicsbond certificering

De certificering namens de Nederlands Calisthenicsbond wordt gedaan mede op basis van de NEN-EN 16630 norm. Deze certificering wordt uitgevoerd door een door de overheid aangewezen keuringsinstantie. Daarmee vindt een dubbele veiligheidscontrole plaats, zodat u over een veilig park beschikt dat tevens getoetst is op sport.

  • Veilig
  • Multifunctioneel
  • Voor jong en oud
  • Officiële erkenning
  • Geschikt voor wedstrijden
  • Duurzaam en certificering proof

Waarom certificering?

Klik onderstaand document voor meer informatie waarom de calisthenics certificering van belang is
NLCB – Waarom Certificering

Advies parkontwerp of toestel nodig? Schakel de bond in!

Voor advies over een parkontwerp of toestel voor bijv. een openbare ruimte, school of sportschool denken we graag mee. We bekijken het vanuit verschillende aspecten om zo de veiligheid, kwaliteit en functionaliteit optimaal af te stemmen. Denk hierbij o.a. aan type valondergrond, indeling toestellen, bewegingsruimten, hoogte rekstokken, flow, etc., zodat het aan de eisen voldoet en toekomstige Calisthenics NEN Norm.

Documentatie Richtlijnen NLCB Calisthenics accommodatie
Klik op de link om meer te weten te komen over de richtlijnen voor Calisthenics toestellen;

NLCB – Voorschriften Calisthenics Accommodatie

Oprichting normcommissie Calisthenics

Voor Calisthenics willen we op (inter)nationaal niveau afspraken maken over de veiligheid en kwaliteit van de toestellen. Belanghebbende partijen die hierbij betrokken willen zijn, kunnen zich voor de normcommissie aanmelden.

Meer informatie of aanmelden?
NEN, Erik Spits, Consultant Normalisatie +31 (0)615313349 of Erik.Spits@nen.nl

Meer weten over de certificering van de Nederlandse Calisthenicsbond?
Neem contact op met de Bond!

Wij staan op Vakbeurs Openbare Ruimte
Of bezoek ons op de Vakbeurs Openbare Ruimte woensdag 2 en donderdag 3 oktober in de jaarbeurs Utrecht standnummer 4.6.52. Wij staan u graag te woord om u over alle ontwikkelingen op het gebied van Calisthenics en certificering te informeren.

Overzicht plattegrond Vakbeurs Openbare Ruimte (ons standnummer 4.6.52)
https://www.openbareruimte.nl/uploads/openbareruimte.nl/map.php

Meer weten! - Nederlandse Calisthenicsbond op Vakbeurs Openbare Ruimte 2019

 

 

Leave a Reply