Warning: Creating default object from empty value in /www/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29 Nederland aangesloten als SportAccord Member - Nederlandse Calisthenicsbond
Nieuws

Nederland aangesloten als SportAccord Member

By september 15, 2020 No Comments

Nederland aangesloten als SportAccord Member

Met het SportAccord verenigen landen zich om samen te werken aan de gezamenlijke ambities voor de sport. Een historische stap in vele opzichten om calisthenics naar het hoogste niveau te brengen en de erkenning te verkrijgen die deze sport verdiend. Onze verdere ambitie is om de sport te laten registreren als Olympische sport. Deze erkenning betekent meer dan een gouden medaille. Vanaf de eerste stap die kinderen zetten, kunnen ze dromen over een sport toekomst. Het is aan ons om deze droom waar te maken door de sport in goede banen te leiden. Vandaar het SportAccord met als doel een wereldwijde sportklimaat voor calisthenics te ontwikkelen, waar iedereen, altijd en overal, en op elk niveau met plezier kan sporten en toegankelijk is voor iedereen van buiten spelen tot Olympische Spelen.

Procedure Internationale Federatie gestart

Ondertekening van het SportAccord betekent samenwerken met landen om van calisthenics een universele sport te maken en dezelfde kansen te bieden voor iedereen. De landen werken samen ter kennisdeling, innovatieve technologie, veiligheidsvoorschriften, wetenschappelijk onderzoek, educatie,universele  regels, onafhankelijke juryleden etc. Iedere stap heeft als doel om de sport verder te brengen. Met dit proces starten we gelijktijdig de procedure voor de Internationale Federatie met de vertegenwoordigers uit het SportAccord. Een prachtige stap waarin we iedere organisatie die aangesloten is aan het SportAccord dankbaar zijn om dit te realiseren.

Sport droom binnen handbereik

Calisthenics is in staat om mensen over de hele wereld te bereiken, gewoon door het gebruik van je eigen lichaam of eventueel met behulp van bijvoorbeeld een bar. Kinderen van vandaag zijn de Olympische atleten van morgen. We creëren een toekomst voor de jongste generatie zodra ze die bar aanraken, zodat ze hun eigen sportieve dromen kunnen najagen. Nu en in de toekomst!

Laten we die droom uitkomen!

Leave a Reply