Nieuws

Het eerste officiële NK Calisthenics Freestyle 6 juli 2019

By juni 26, 2019 No Comments
NLCB - NK Freestyle 2019

Het eerste officiële NK Calisthenics Freestyle 6 juli 2019

Op zaterdag 6 juli vindt het eerste officiële NK Calisthenics Freestyle plaats namens de Nederlandse Calisthenicsbond. Een opkomende Olympische sport die enorme groei doormaakt in Nederland.

Een sport die vroeger in het oude Griekenland volop werd beoefend, is in ons land herontdekt en enorm in opkomst. Het aantal Calisthenicsparkjes schieten als paddenstoelen uit de grond en er vinden inmiddels allerlei (inter)nationale wedstrijden plaats in Nederland. Om de sport in goede banen te leiden, zet de Bond zich in om de sport te stimuleren, verder te ontwikkelen en te integreren in de Nederlandse (sport)samenleving. Dit jaar zullen we het eerste officiële Nederlandse kampioenschap Freestyle organiseren en dat zal één groot (kracht)spektakel worden!

Gekwalificeerde atleten

Uit heel Nederland kregen we video’s ingezonden ter kwalificatie voor het NK Freestyle. Internationale juryleden beoordeelde de atleten op skills, moeilijkheidsgraad, niveau etc. om te bepalen of hij of zij zich kwalificeerde. Wij zijn trots dat we deze atleten mogen voorstellen voor het NK Freestyle op 6 juli.

Wat is Calisthenics?

Calisthenics betekent ‘Mooie kracht’ en is uitgegroeid tot een verzamelnaam voor alle oefeningen die worden uitgevoerd met het eigen lichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur. Een pure vorm waarmee kracht,uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit tegelijk getraind worden. De ideale trainingsmethode om altijd en overal te bouwen aan een sterk en lenig lichaam.

Dus als jij weleens crunches, push-ups, burpees of iets dergelijks hebt gedaan, dan heb jij ervaring met Calisthenics!

De sport groeit!

De laagdrempeligheid in combinatie met de toegenomen aandacht voor een gezonde levensstijl dragen bij aan de populariteit van de sport. Iedereen kan de sport beoefenen en het zo uitdagend maken als je zelf wilt. De rede dat Calisthenics wereldwijd in opmars is en dat atleten zoals Yuri van Gelder, Mark Tuitert, Michiel Huisman, Arie Boomsma laaiend enthousiast zijn over de sport, is omdat het zorgt voor een sterke basis die een meerwaarde biedt aan sportprestaties. Ook zien wij dat er ook steeds meer interesse komt vanuit andere sporten. Het Nederlands elftal bijvoorbeeld.

Als Bond nemen wij het voortouw om, als één van de eerste officiële sportbonden in de wereld, de sport (ooit) naar het hoogste podium te brengen (Olympische spelen).

Het onmogelijke mogelijk!

Calisthenics is een sport dat vele sportdisciplines fuseert tot een nieuwe sport. Alle oefeningen op basis van eigen lichaamsgewicht worden uitgevoerd in vormen van salto’s, human flags (menselijke vlag) tot oefeningen waarvan u dacht dat dit niet mogelijk was. Kom dus 6 juli naar het NK en aanschouw het onmogelijk mogelijk!

Hoe werkt het NK?

Op het NK wordt een knock-out systeem toegepast, waarbij atleten tegen elkaar 2 runs van 40 seconde moeten doen om zijn of haar beste skills te tonen. Het is daarmee niet voorspelbaar wie naar de volgende ronde doorgaat, op deze wijze beloofd het nog een groter spektakel te worden. De uiteindelijk beste atleten strijden voor de felbegeerde NK-titel. Wie wint schrijft geschiedenis om als eerste het NK-titel te bemachtigen.

GRATIS ENTREE

Iedereen is van harte welkom om gratis het NK bij te wonen.

LOCATIE

Sportentrum Bijlmer
Anton de Komplein 157
1102 DR Amsterdam Zuidoost

Verzamel je vrienden, familie, sportmaten etc. en kom 6 juli kijken bij het Bijlmer Sportcentrum in Amsterdam.

Aanschouw het onmogelijke mogelijk op eigen lichaamskracht!

 

Noot voor de redactie

voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vincent Verhoef, 0634732334 of per email;
v.verhoef@calisathenicsbond.nl

Social media

@calisthenicsbond -Facebook

@calisthenicsbond – Instagram

@CaliBondNL – Twitter

#calisthenicsbond #mooiekracht

Achtergrond informatie over de Bond

De Nederlandse Calisthenicsbond (NLCB) is de nationale sportbond voor de Calisthenics sport, in al zijn verschijningsvormen. Als bond opereren we als onafhankelijke en zelfstandige sportbond om de belangen voor de sport te behartigen. Zowel online als in de fysieke wereld een open netwerkorganisatie, waar iedereen terecht kan die iets met Calisthenics wil en alles wat daarbij hoort.

De bond zet zich actief in voor de verdere versterking en promotie van de Calisthenics sport in al zijn facetten. Als nationaal sportorgaan geeft de bond richting aan ontwikkelingen die in het belang zijn van de top-, wedstrijd- en breedtesport. NLCB wil de Calisthenics community verenigen in een nationaal orgaan dat de belangen van de sport en zijn beoefenaars behartigd, waarin elke Calisthenics sportbeoefenaar zich op een veilige en kwalitatieve wijze kan ontwikkelen.

De bond profileert zich als ambassadeur voor de Nederlandse Calisthenics sport en wil één sport community vormen waar iedereen beter van wordt. Als bond zijn we continue op zoek naar mogelijkheden om de sport te stimuleren en verder te ontwikkelen, dat samenwerking met partners binnen en buiten de Calisthenics sport vanzelfsprekend is.

Leave a Reply