Warning: Creating default object from empty value in /www/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29 Wereldkampioen Melanie Driessen is Sportvrouw van het jaar - Nederlandse Calisthenicsbond
Nieuws

Wereldkampioen Melanie Driessen is Sportvrouw van het jaar

By december 15, 2019 No Comments

Wereldkampioen Calisthenics atlete Melanie Driessen is Sportvrouw van het jaar!

Vrijdag 13 december huldigde de gemeente Alkmaar haar Sportkampioenen. In een uitverkocht Podium Victorie werden in vijf categorieën sportprijzen toegekend en sporters in het zonnetje gezet. Kampioen van de avond werd wereldkampioen Calisthenics, Melanie Driessen. Zij mag zich een jaar lang Sportkampioen van Alkmaar noemen.

400 aanwezigen vulden vrijdag 13 december de uitverkochte zaal in Podium Victorie. Zij kwamen daar om de genomineerde Alkmaarse sporters een hart onder de riem te steken. Verdeeld over vijf categorieën betraden maar liefst 13 genomineerde sporters en sportploegen het podium. De winnende sportkampioenen werden bekend gemaakt door een zuil met foto van de winnaar te onthullen. Deze zuilen zijn een mini replica van de 3 meter hoge zuilen die een jaar lang te zien zijn in de eregalerij voor de ingang sportcomplex De Meent Bauerfeind.

Winnaar van de avond werd Melanie Driessen ( https://www.instagram.com/melanie.driessen ), die dit jaar wereldkampioen Calisthenics is geworden. Zij was vanwege haar sport in Dubai maar de voorzitter van de Calisthenics Bond nam de prijs vol enthousiasme namens haar in ontvangst. “Deze overwinning helpt ons ontzettend om deze opkomende sport op de kaart te zetten,” aldus Vincent Verhoef.

Video; bekendmaking nominatie

Meer dan alleen een benoeming
Wij bedanken de gemeente Alkmaar en alle betrokkenen die deze nieuwe sport een warm hart toedraagt. Het is een eer dat wij deze prijs en benoeming in ontvangst mogen nemen, omdat het de erkenning en bevestiging voor de sport geeft. De atleten zetten zich elke dag hiervoor in om te laten zien waar het lichaam toe instaat is op eigen lichaamskracht. Melanie Driessen is hierin een voorbeeld en ambassadeur voor de sport, dat deze benoeming ons sterkt om van buiten spelen naar Olympische Spelen te realiseren d.m.v. Calisthenics. Eveneens bedanken wij alle sporters en genomineerden. Jullie zijn allemaal winnaars!

Aan iedere winnaar werd een prijs en een cheque overhandigd. De winnaars ontvingen een financiële ondersteuning van maar liefst € 500,-, mogelijk gemaakt door een sponsoring van de Ondernemerstuin, Telefooncentrale en Ondernemerscentrale.

 

Leave a Reply