Warning: Creating default object from empty value in /www/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29 Video Assistant Referee 1e keer op Calisthenics Cup - Nederlandse Calisthenicsbond
Nieuws

Video Assistant Referee 1e keer op Calisthenics Cup

By december 5, 2019 No Comments

Video Assistant Referee 1e keer op Calisthenics Cup

Calisthenics is snel, dynamisch en onverwachts dat met het blote oog soms niet te volgen is wat er precies gebeurt. Denk aan combinaties die snel achter elkaar worden gedaan, of de atleet tenminste 3 seconde de oefening in statische houding vasthoudt, de oefening wel in goede vorm uitvoert etc. Kortom allerlei beslissingen die cruciaal zijn om een goede en objectieve beoordeling te geven. Vandaar dat de Video Assistant Referee (V.A.R.) als extra paar ogen fungeert om live direct een oefening terug te bekijken en te analyseren ter ondersteuning voor juryleden. Bij mogelijke onduidelijkheden kan altijd een beroep gedaan worden op V.A.R. om de beelden terug te bekijken. Op deze wijze kan de juryleden niks ontgaan om betere beslissingen te nemen, minder frustratie bij atleten en is er altijd een back-up om onduidelijkheden uit te sluiten.

Watch the video for more information about V.A.R. (English subtitles included)

 

De Nederlandse Calisthenicsbond fungeert als onafhankelijke partij

De sport ontwikkelt zich zo snel en telkens worden er nieuwe oefeningen geïntroduceerd, dat we met de V.A.R. technologie de kwaliteit, sport, sportniveau en aanzien van de sport naar het hoogste niveau willen brengen. Calisthenics is een jurysport, dat het gebruik van de V.A.R. een echte must is binnen deze sportwereld om dit nauwkeurig te doen. De Nederlandse Calisthenicsbond fungeert als onafhankelijke partij die het V.A.R. systeem beschikbaar stelt, zodat juryleden of derden geen controle hebben om matchfixing te voorkomen. Bij discutabele momenten kan de Bond altijd nog ingrijpen als er beslissingen worden gemaakt die niet juist zijn.

Professionalisering van de sport op weg naar het hoogste podium

Als bond ambiëren wij om de Calisthenics sport naar het hoogste podium te brengen (Olympische Spelen). Vandaar dat wij als bond continue bezig zijn met innovaties en professionalisering binnen de Calisthenics sportwereld. Met de introductie van de V.A.R. op de Calisthenics Cup is dit een eerste stap, maar kijken wij al vooruit naar nieuwe mogelijkheden en meer camera’s dat instaat is tot  automatisch herkennen van een oefening, indexeren van oefeningen op timeline, punten registratie bij een oefening, via sensoren oefeningen analyseert etc. Al deze (technische)mogelijkheden verschaft ons kennis tot betere analyses voor de sport, dat tot doel heeft om het sportniveau omhoog te brengen en we nog beter de sport op een veilige en verantwoorde manier kunnen beoefenen en overbrengen.

Introductie op Calisthenics Cup

De Video Assistant Referee werd op de Calisthenics Cup voor het eerst toegepast. De V.A.R. werd eerder op het NK geïntroduceerd, maar is dit de eerste keer op een Calisthenics toernooi georganiseerd door Royalbarzz. Wij bedanken Royalbarzz voor de medewerking.

Credits video reportage

De video reportage is gemaakt door www.yourmovies.nl | Yannick Moolhuizen
Het gehele productie is van a t/m z door Your Movies verzorgt. Wij bedanken Your Movies voor het prachtige resultaat.

Leave a Reply