Warning: Creating default object from empty value in /www/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29 Samenwerking calisthenicsbonden Polen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk - Nederlandse Calisthenicsbond
Nieuws

Samenwerking calisthenicsbonden Polen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk

By maart 16, 2020 No Comments
Samenwerking calisthenicsbonden Polen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk
 
Afgelopen weekend zijn wij samen met de nationale calisthenicsbonden van Polen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk bij elkaar gekomen. Het doel van de bijeenkomst was om een samenwerking aan te gaan wat de sport op nationaal en internationaal niveau verder zal professionaliseren.
 
Alle nationale bonden hebben als doel om calisthenics te verankeren in de dagelijkse routine van jong en oud. Daarnaast willen we de sport op wedstrijdniveau verder professionaliseren en een topsportklimaat creëren. Er is gesproken over universele regels tijdens competities, gecertificeerde parken, de VAR en officiële jury’s.
 
De eerste stappen om calisthenics als olympische sport te registreren zijn gezet. Deze stip op de horizon is nog ver weg, maar hoe gaaf is het dat er internationaal zo’n eenheid heerst en we met z’n allen samenwerken om onze ambities te bereiken? 

Leave a Reply