Nieuws

Nederland wereldkampioen 2019

By juli 28, 2019 No Comments
Nederland wereldkampioen 2019

Nederland wereldkampioen Freestyle 2019

Afgelopen zaterdag vond het WK Freestyle plaats in Rusland georganiseerd door de World Street Workout and Calisthenics Federation (WSWCF), waar atleten uit heel de wereld streden voor de felbegeerde wereldtitel.

Voor TeamNL namen de volgende topsporters deel aan het WK;

  • Melanie Driessen (Nederlandskampioen/wereldkampioen ’16, ‘19) – @melanie.driessen
  • Maghenry Nahr (Nederlandskampioen) – @couplexworkout
  • Amber Daemen (2e van Nederland) – @couplexworkout

De atleten van TeamNL hebben alles gegeven en Nederland vertegenwoordigd op het hoogste podium van de wereld en met succes! Melanie Driessen won in de middleweight category & overall, waarmee ze de wereldtitel bemachtigde. Prachtig resultaat en herovering van haar titel in 2016. In 2017 geblesseerd en in 2018 gevallen, dat laat zien dat met doorzettingsvermogen en je droom blijven volgen het onmogelijk mogelijk is!

Maghenry Nahr en Amber Daemen hebben een mooie indruk achtergelaten met hun bijzondere stijl door prachtige moves te laten zien. Voor hen was het de eerste keer om op het hoogste toernooi deel te nemen, dat zij deze ervaring alleen maar nog sterker maakt.

Wij zijn trots op de atleten van TeamNL! Jullie hebben allemaal Calisthenics op een prachtige manier vertegenwoordigd in Rusland. Daarmee is dit niet alleen een overwinning op het WK, maar ook een overwinning voor heel Nederland en de sport. Hier leren en groeien wij allemaal van. De sport is nog jong, maar dit geeft een enorme boost en zet Nederland wereldwijd op de kaart. Dit bevestigd het niveau waarop we de sport beoefenen en een goede weg inslaan. Continue zijn we bezig om de sport het naar het hoogste niveau te brengen.

Dank richting Nijha en Kratos, Via Fortis als sponsor van TeamNL op het WK Freestyle in Rusland.

Tot slot zijn we trots op alle Calisthenics beoefenaars. Met al jullie inzet laten we deze mooie sport groeien tot het hoogste niveau. Jullie zijn de ambassadeurs voor de sport en zo leren en inspireren we elkaar om het beste uit onszelf te halen.

Samen bouwen we aan de toekomst van de sport.

Toppers bedankt 💪👍 Nederland is wereldkampioen!

Nederlandse Calisthenicsbond

Nederland wereldkampioen 2019!

Nederland wereldkampioen 2019!

Nederland wereldkampioen 2019!

Leave a Reply