Warning: Creating default object from empty value in /www/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29 Kids calisthenics programma FUNdamentals; ontdek je talent! - Nederlandse Calisthenicsbond
Nieuws

Kids calisthenics programma FUNdamentals; ontdek je talent!

By augustus 17, 2020 No Comments

Kids calisthenics programma; ontdek je talent!

Sporten begint bij bewegen, dat met het Calisthenics kids programma kinderen een brede motorische basis ontwikkelen. Ze ervaren alle essentiële basisvormen van bewegen om ze tot goede en veelzijdige bewegers te maken. Op een leuke en natuurlijke manier kennis maken met sportief bewegen en ontdekken ze wat ze kunnen, hoe ze hun lichaam moeten gebruiken, waar hun talent ligt, doen ze nieuwe vaardigheden en skills op. Alle motorische aspecten van het lichaam spreken we aan ter bevordering van hun kracht, flexibiliteit en balans en dat op een manier waarmee ze ontdekken dat sporten heel leuk en eenvoudig is.

We maken gebruik van het gehele park als oefeningen zonder toestellen. Alle eigenschappen van het lichaam zijn te trainen met calisthenics om de flexibiliteit, balans en kracht te versterken. Calisthenics staat voor het trainen/versterken van het lichaam, dat we alle vormen van bewegen aanspreken (springen, rennen, klimmen, zwaaien, hangen, balanceren, mikken etc.) om de meeste complete manier van lichaamsontwikkeling voor kinderen aan te bieden.

In samenwerking met MeanderOmnium Zeist, Sportief Zeist, The Calisthenics Club is dit gedaan met het calisthenics programma van de bond FUNdamentals.

Waarom?

Kinderen bewegen minder, spelen minder buiten, de motoriek loopt achteruit en vanaf 14 jaar stoppen ze vaak met sporten dat het van groot belang is dat kinderen voldoende bewegen en sporten om chronische bewegings- en gezondheidstekorten op latere leeftijd te voorkomen. Juist in de kinderjaren vindt de grootste ontwikkeling van motoriek plaats, dat de basis voor een gezond en actief leven bij voldoende bewegen begint. Calisthenics zorgt voor een fundamentele basis waar ze een leven lang profijt van hebben. We laten we ze ervaren dat sport en bewegen heel eenvoudig en leuk is en dat met je eigen lichaamsgewicht. En wie weet welke kinderen vandaag hun sporttalent ontdekken en misschien ooit op de Olympische Spelen staan!

Wie?

Personen die namens de bond bevoegd zijn of over een vaardigheidsbewijs/diploma van de bond beschikken mogen het programma geven aan kinderen (eventueel onder leiding van een erkende trainer). Kinderen zijn de toekomst dat goede begeleiding van evident belang is.

Daarnaast bieden we een wetenschappelijk en erkend programma aan, dat de trainer over de nodige kennis en vaardigheden moet beschikken om dit programma te mogen aanbieden. Temeer omdat we kinderen in de breedste zin willen laten ontwikkelen, stimuleren en hun talent willen laten ontdekken komt daar veel meer bij kijken. Het is en kan de eerste kennismaking met sport zijn, dat we kinderen een toekomst bieden om hun sportdromen na te jagen en daarvoor ook gekwalificeerde trainers voor moeten zijn.

 

 

Leave a Reply