Warning: Creating default object from empty value in /www/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29 Eerste Calisthenics workshop voor LO docenten op KVLO studiedag - Nederlandse Calisthenicsbond
Nieuws

Eerste Calisthenics workshop voor LO docenten op KVLO studiedag

By december 14, 2019 No Comments

Eerste Calisthenics workshop voor LO docenten op KVLO studiedag

Op vrijdag 22 maart hebben Gregory Lans en JermaineLubbers (beiden LO docent) een Calisthenics workshop gegeven in Hoogeveen.

Tijdens de KVLO Drenthe studiedag “ Vakmanschap is Meesterschap “ hadden ruim tachtig LO docenten de keus uit diverse workshops. Tien docenten hebben deelgenomen aan de Calisthenicsworkshop. Gregory Lans en Jermaine Lubbers zijn beiden gegrepen door het Calisthenicsvirus. Dit heeft ertoe geleid dat zij bij hun voortgezet onderwijs school Stad & Esch in Meppel een Calisthenicspark hebben gerealiseerd. Daarnaast zijn zij de eerste VO school in Nederland die Calisthenics als vak gaan aanbieden binnen het lesprogramma. Leerlingen uit het eerste en tweede jaar van het Talentprogramma Sport & Gezondheid krijgen in twee blokken alle basics van Calisthenics aangeboden op een wetenschappelijk en goed onderlegde manier. Daarnaast is er ook het freestyle deel waar aandacht aan wordt besteed. Het doel van de workshop was om LO docenten kennis te laten maken met Calisthenics en om ze te laten zien hoe je in een standaard gymzaal Calisthenicslessen kan geven.

Naast de workshop die werd aangeboden kon je ook nog genieten van een spetterende demonstratie waarbij Niels Taam, Rico Mesa en Vincent Verhoef (allen bestuursleden van de Nederlandse Calisthenicsbond) hun Calisthenics skills lieten zien.

Ben je geïnteresseerd in hoe Calisthenics bij jouw school een plek kan hebben binnen het lesprogramma? Of wil je weten hoe Gregory en Jermaine het voor elkaar hebben gekregen om bij hun school een Calisthenicspark te realiseren? Neem dan gerust contact op met j.lubbers@calisthenicsbond.nl

Zie de foto’s voor een impressie van de KVLO scholingsdag“Vakmanschap is Meesterschap”

 

Leave a Reply