Nieuws

Calisthenics normcommissie in oprichting

By mei 16, 2019 No Comments
Calisthenics normcommissie in oprichting

Calisthenics normcommissie in oprichting
Calisthenics is in opmars. Niet alleen in Nederland, maar ook buiten onze grenzen neem de populariteit van deze acrobatische krachtsport met de dag toe. Op initiatief van verschillende marktpartijen wordt een normcommissie opgericht die afspraken gaat maken voor de toestellen voor deze sport. Ook uw firma kan zich nog hiervoor aanmelden!

Richtlijnen voor veiligheid en kwaliteit
Omdat deze populaire krachtsport nog zo jong is, zijn er op (inter)nationaal niveau nog onvoldoende richtlijnen en afspraken over de veiligheid en kwaliteit van deze toestellen. Het beoefenen van deze sport op toestellen die hier niet voor ontworpen zijn kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Er is noodzaak om letterlijk de lat op de juiste hoogte te leggen en goede afspraken te maken over veiligheid en kwaliteit.

Oprichting normcommissie calisthenics
Voor de normcommissie Calisthenics en het maken van afspraken zijn belanghebbende partijen, zoals producenten, sportparkeigenaren, overheden/gemeentes, gebruikersbonden en certificerende partijen van harte welkom.

In samenwerking met alle belanghebbende partijen willen wij toewerken tot een standaard, dat uiteindelijk ook internationaal geldt. Op deze wijze heeft Nederland de meeste invloed op de uiteindelijke internationale norm.

Vergadering normcommissie dinsdag 11 juni 2019
De eerstvolgende vergadering vindt plaats op dinsdag 11 juni 2019 van 13:00 – 15:00 uur bij NEN in Delft. Aanmelden voor de normcommissie kan tot 4 juni via onderstaande gegevens. 

Uitblijven en niet deelnemen betekent ook geen inspraak in de ontwikkeling tot de norm en de kansen missen die hieruit zullen voortvloeien.

Nederland loopt wereldwijd voorop
Nederland is het eerste land waar de stap wordt gezet tot een calisthenics norm. Daarmee nemen we wereldwijd een voortrekkersrol in om de sport te professionaliseren en verder te ontwikkelen.

Meer informatie en aanmelden
Voor informatie over deze vergadering, normcommissie of over het normalisatieproces: Erik Spits, consultant AgroFood & Consument, telefoon 015 2 690 476 of e-mail afc@nen.nl.

U bent van harte uitgenodigd om bij de ontwikkeling van een Calisthenics norm aan te sluiten.

Leave a Reply