Warning: Creating default object from empty value in /www/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29 1e World Cup kwalificatie in Nederland - Nederlandse Calisthenicsbond
Nieuws

1e World Cup kwalificatie in Nederland

By augustus 18, 2019 No Comments

1e World Cup kwalificatie in Nederland

Gisteren was Nederland voor het eerst het strijdtoneel voor een WSWCF Academy World Cup stage georganiseerd door Royalbarzz. Hiervoor werd Veldhoven omgetoverd tot één van de officiële kwalificatie stages in de wereld, waar topatleten uit verschillende landen aan deelnemen voor de Super Finals in Hongkong! Een aardbeving was in Nederland voelbaar met de topatleten die voor de felbegeerde ticket streden.

Aan de World Cup stage kwamen de volgende atleten uit voor Nederland;
– Maghenry Nahr @couplexworkout
– Tommy Giling @tommy_bodyweight
– Eimke Jansen @eimke_sw
– Billy Kroes @el_barchitect
– Rico Mesa @barmesa_enki

Ondanks het slecht weer wat vooraf voorspeld was, trok de lucht open en bleef het droog op een paar spatjes na. Waarschijnlijk door de energie die in de lucht voelbaar was door alles wat elke atleet gaf. Vol verbazing keken we naar de skills van de atleten en werden er oefeningen getoond die voorheen als onmogelijk werd beschouwd. Ook dat bewijst weer dat het lichaam zoveel meer kan en d.m.v. Calisthenics je toewerkt tot totale lichaamscontrole. Daarmee was dit niet alleen een kwalificatie toernooi, maar ook een boost voor de sport en heel Nederland. Hier groeien we van en wie weet welke nieuwe atleten geïnspireerd raken om ook ooit op een event mee te doen.

Winnaars
🥇Julio Mieza Gutiérrez-solana 🇪🇸 – @chicanskulls
🥈Maghenry Nahr 🇳🇱 – @couplexworkout
🥉Jamie Geraghty 🇮🇪 – @jamie_geraghty_barmonkey

De winnaars 1 t/m 3 hebben zich gekwalificeerd voor de Super Finals. Trots dat we dan ook mogen melden dat Maghenry Narh  ons land zal vertegenwoordigen op 23 november in Hongkong. Prachtig resultaat en het laat zien dat Nederland met de wereldtop meedoet.

Richting alle atleten bedanken wij hen voor hun inzet en het tonen van hun kunsten. Jullie zijn allemaal winnaars en ambassadeurs voor de sport. Het niveau was hoog en groeit met elk toernooi, dat we alweer uitkijken naar de volgende wedstrijden.

🇬🇧To all the athletes
We are proud of all the athletes showing your skills, motivation and dedication. You’re all winners and ambassadors for the sport! Together we bring this sport to highest level 💪 We wish the winners all the best at the WSWCF Super Finals in Hongkong november the 28th.

Dank naar de wedstrijdorganisator Royalbarzz (Royalbarzz.nl ) voor het organiseren van de eerste World Cup Stage 2019 in Nederland. Nederland heeft weer een mijlpaal voor de sport bereikt en een volgende stap gemaakt om de sport naar het hoogste podium te brengen!

Artikel in Eindhovens Dagblad
https://www.ed.nl/veldhoven/angsten-overwinnen-met-indrukwekkende-straatacrobatiek-in-veldhoven~a531da1c/

World Cup Stage 2019 in Veldhoven – Calisthenics

 

 

 

Leave a Reply