Nieuws

1e Skills Garden geopend met o.a. Calisthenics ter bevordering beweegvaardigheid inwoners

By juni 28, 2019 No Comments
1e Skills Garden geopend met Calisthenics

1e Skills Garden geopend met o.a. Calisthenics ter bevordering beweegvaardigheid inwoners

De Skills Garden is een speel- en sportplek gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM) waarbij de grondvormen van bewegen centraal staan: waaronder klimmen, balanceren, gooien, springen en lopen. Deze Skills Garden is de eerste in Europa die op deze manier wordt ingericht. Wethouder Lodders van Sport is er trots op: “Deze speel- en sportplek is uniek. Het past perfect in de ambities van de gemeente om in de openbare ruimte plekken te creëren waar Almeerders op een laagdrempelige, uitdagende manier kunnen bewegen.”

De Skills Garden in Almere Haven is ingericht volgens de visie van het ASM-model, dat ook de rode draad is binnen het Almere Kenniscentrum Talent (AKT). Kern is dat alle grondvormen van bewegen aan bod komen, omdat die bijdragen aan de beweegvaardigheid van inwoners en aan de brede ontwikkeling van hun motoriek. Uiteindelijk heeft dat een positief effect op hun gezondheid en op de ontwikkeling van ieder zijn of haar talent.

Door de centrale ligging in de wijk, naast Speelhaven en de nieuwe sporthal Haven, ontstaat een locatie waar sportverenigingen, inwoners, scholen, zorg maar ook de ongeorganiseerde sport samenkomen. Op die manier wordt het ook een belangrijke ontmoetingsplek voor de wijk.

Calisthenics is binnen het bewegingsmodel van het ASM-model opgenomen als bewegingsmethode om alle facetten van het lichaam te versterken en te trainen. Daarmee is Skills Garden niet alleen een prachtige speel- en sportplek, maar ook een plek waar dromen ontstaan om je (sport)talenten te ontdekken. Kinderen leren allerlei bewegingsvormen aan en komen in contact met allerlei sporten, dat d.m.v. Calisthenics ze een basis fundering leggen  voor welke sport ze uiteindelijk kiezen. Met het Skills Garden is de bakermat gelegd van buiten spelen naar Olympische Spelen. Kinderen zijn de toekomst!

 

Leave a Reply